Appeltaart in de Airfryer: hoe maak je een appeltaart in de airfryer?

Zo maak je een appeltaart in de airfryer

Gebruik jij ook het liefst iedere dag je airfryer? Met de airfryer kun je ontzettend veel lekkers klaarmaken, niet alleen om iets te koken maar zeker ook wanneer je iets wilt bakken. Heb jij al eens een appeltaart in de airfryer gemaakt? Een appeltaart kan je het hele jaar door eten, of het nou hartje zomer of een koude winterse dag is. Met onderstaand recept maak je een heerlijke appeltaart. Gegarandeerd!

Ingrediënten

appeltaart in de airfryerVoor de taart
– 350 gram bloem
– 250 gram suiker
– 125 gram boter
– 2 theelepels bakpoeder
– 3 eieren
– Een snufje zout

Voor de vulling

– 4 of 5 grote appels
– 1 eetlepel koekkruiden
– 50 gram suiker
– Rasp van een citroen
– Optioneel: één of twee handjes rozijnen

Benodigdheden

– Airfryer
– Een bakaccessoire voor in de airfryer, hier kan je deze vinden!
– Twee kommen
– Plastic folie
– Aardappelschilmesje en een lepel
– Deegroller of iets anders waarmee je het deeg uit kunt rollen
– Optioneel: een keukenmachine

Wat moet je doen?

1. Eerst moet het deeg gemaakt worden. Voeg hiervoor de bloem, suiker, boter, bakpoeder, twee eieren en zout in een kom en maak hier een samenhangend deeg van. Dit kun je met een keukenmachine doen of gewoon lekker met je handen.

2. Verdeel het deeg in tweeën en maak hier twee platte plakken van. Verpak beide plakken in plastic folie. Leg dit vervolgens voor minimaal een halfuur in de koelkast.

airfryer3. Ondertussen kun je de vulling gaan maken. Snijd allereerst de appels in stukjes en gooi dit in een kom. Voeg hier de suiker, citroenrasp, koekkruiden en eventueel rozijnen aan toe. Meng dit goed door elkaar.

4. Vet je bakaccessoire in met wat boter.

5. Haal het deeg uit de koelkast en rol één plak uit tot een dunne lap. Pak één van de twee lappen en leg dit in de bakvorm. Zorg ervoor dat de hele vorm bedekt is, druk de randen goed aan en zorg ervoor dat je eventuele gaatjes weer dichtmaakt.

6. Nu kun je je appelmengsel in de bakvorm doen.

7. Pak je tweede plak deeg erbij. Rol ook dit deeg uit tot een dunne lap. Snijd hier reepjes van en bedek hier de bovenkant van de taart mee. Maak met de reepjes een mooi figuur op je taart.

8. Als het goed is heb je nu nog één ei over. Kluts dit ei en bestrijk met een kwastje of lepel de bovenkant van de taart. Dit zorgt ervoor dat je taart straks een glanzend laagje heeft én heerlijk bruin uit de airfryer komt.

9. De taart kan nu de airfryer in. Zet de airfryer op 160 graden en plaats de appeltaart er voor 30 minuten in.

Je huis zal heerlijk gaan ruiken. Het zal lastig worden te wachten met eten voordat hij helemaal afgekoeld is en tja, wat is er nou lekkerder dan zelfgemaakte appeltaart die nog een beetje warm is? Ook lekker om er een toef slagroom op te spuiten. Eet smakelijk!