Normandische appeltaart

Wat heb ik nodig voor deze taart?

Bij het maken van een Normandische appeltaart heb je een taartvorm en plasticfolie nodig. Daarnaast moet je 125 gram bloem, 140 gram koude boter en 25 gram basterdsuiker hebben. Ook heb je voor een Normandische appeltaart 35 gram poedersuiker, 6 eetlepels appelmoes, 500 gram appels, 1 ei en een mespuntje zout nodig.

Wat moet ik voorbereiden voor Normandische appeltaart?

Eerst moet je de bloem in een kom doen en de boter in kleine blokjes snijden. Daarna doe je de boter samen met de suiker in de kom en voeg je het zout toe. Je splitst het ei en gebruikt alleen de dooier. Die kneed je door het deeg, liefst met een goede kneedmachine of een keukenrobot. Daarna wikkel je het deeg in het plasticfolie en laat je het een uur in de koelkast staan. Vervolgens bekleed je de taartvorm ermee. Verwarm de oven alvast voor.

Hoe moet ik de taart bereiden?

Daarna ga je over tot het bereiden van de Normandische appeltaart. Snij de appels in vieren en snijd er dunne plakjes van. Bestrijk de bodem van het deeg met de appelmoes en leg de plakjes er een voor een op in cirkels. Laat de boter smelten en druppel het over de appels. Bestrooi het geheel met poedersuiker en bak de taart gedurende drie kwartier in de oven. De Normandische appeltaart is klaar als hij goudbruin is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *