Maak eens een appeltaart van bladerdeeg
Benodigdheden:
- Bladerdeeg uit de diepvries van de supermarkt, hierin zitten 10 velletjes bladerdeeg
- 0,5 kg zoete appels
- 0.5 kg zure appels
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels, gewelde rozijnen
- 1 eetlepel abrikozenjam
- boter of bakolie
- 1 rond bakblik
- oven
Bereiding van de appeltaart van bladerdeeg:
Voor de lekkerste appeltaart van bladerdeeg, moet je ook de lekkerste ingrediƫnten in huis halen. Verwarm alvast de oven voor en leg de blaadjes bladerdeeg uit, zodat ze kunnen ontdooien. Vet intussen het bakblik in, wil je minder vet, gebruik dan bakpapier, waarmee je een springvorm mooi kunt bekleden en de zijkanten netjes kunt beplakken met bakpapier, door er een beetje olie onder te smeren.
Leg nu de velletjes bladerdeeg (zorg ervoor dat je er kiest zonder MSG!) in de vorm en plak ze, door je vingers in water te doen, aan elkaar. Bekleedt, zo de hele vorm en laat de overhangende stukjes bladerdeeg zitten, snijdt deze niet weg. Voor een appeltaart van bladerdeeg heb je appels nodig. Maar ook rozijnen, die je een uur tevoren in water hebt laten wellen.
Laat de rozijnen uitlekken en doe ze in een kom. Schil de appels en snijdt deze in partjes en doe ze vervolgens ook in de kom.
Voeg suiker toe en de eetlepel jam en roer het geheel goed door elkaar
Om een appeltaart van bladerdeeg te maken, zul je het mengsel in de beklede vorm moeten gieten. Vervolgens snijdt je reepjes van de overgebleven bladerdeeg en leg deze over het mengsel in de bakvorm. Plak dit, met natte vingers aan elkaar, zodat er een mooie ruitvorm ontstaat. Vouw de overhangende stukjes bladerdeeg terug over het appelmengsel. Nu kun je de appeltaart van bladerdeeg in de oven zetten en na ongeveer 40 minuten is de taart klaar.
Heerlijk om warm te eten met zelfgemakte slagroom, maar ook koud, een heerlijke verwennerij.