Appeltaart zonder suiker

Een appeltaart zonder suiker maken, is niet zo heel erg moeilijk

Je kunt suiker voor vervangen door zoetstof of stevia, een nieuw plantaardige zoetstof, welke geheel plantaardig is. Stevia is een goedgekeurde zoetstof en is net zo zoet als suiker. Stevia is verkrijgbaar bij de grotere supermarkt. Wat heb je nodig voor een appeltaart zonder suiker:

Mix voor appeltaart
Appels, verzamel zoete en zure appels, ongeveer een kilo
Rozijnen (een half uur geweld in water)
Custard of maizena
Stevia of zoetstof
1 ei
1 springvorm
bakpapier
boter of bakolie

Bereiding van de appeltaart zonder suiker:

Bekleed de springvorm met het bakpapier. Spuit de zijkanten in met olie of wrijf het in met boter. Maak de mix voor appeltaart aan, zoals beschreven op het pak. Schil de appelen en snijdt ze in partjes en doe deze in een grote kom.
Voeg de zoetstof of stevia toe. ( Let wel, zoetstof of stevia, is geen suiker, je maakt dus echt een appeltaart zonder suiker!)
Laat de gewelde rozijnen uitlekken en voeg deze eveneens toe. Doe een eetlepel maizena of custard bij de appels en meng alles goed dooreen. Bekleed nu de springvorm met driekwart van het deeg. Vul de vorm met het appelmengsel en maak van het overgebleven deeg dunne reepjes, die je mooi over het appelmengsel drapeert. Klop het ei op en bestrijk de bovenkant met ei, zo wordt de taart mooi glimmend. Nu nog even in de oven en dan is het smullen van de appeltaart zonder suiker!