Appeltaart bakken recept

Een appeltaart bakken recept is eigenlijk heel makkelijk te maken

Mijn grootmoeder heeft het appeltaart bakken recept aan mij doorgegeven en zo gaat het recept al jaren door onze familie heen. Benodigdheden:

300 gram bloem
Zakje rozijnen
200 gram koude boter
175 gram witte basterdsuiker
6 appels (goudrenetten)
2 eieren
2 theelepels kaneelpoeder
1 snufje zout

Als eerste maak je het deeg:

Pak een kom doe daar de bloem, de basterdsuiker en één ei in. Snijd de boter in kleine vierkante blokjes en voeg deze toe. Kneed het mengsel met je handen tot een stevig deeg. Als het deeg een goed samenhangend geheel is, kan je het deeg in vershoudfolie in de koelkast laten rusten.

Dan de inhoud van de appeltaart:

Voor de appeltaart bakken recept heb je natuurlijk appels nodig, goudrenetten kan je dan het beste nemen. Snij de appels in blokjes of partjes, doe dit in een grote schaal, voeg de rozijnen, de suiker en het kaneelpoeder toe en zorg dat alles naar de juiste verhouding is gemengd. De bereiding van de appeltaart bakken recept: Pak een springvorm, rol het deeg uit en bekleed met een gedeelte van het deeg de gehele bodem. Rol het deeg opnieuw uit en bekleed de randen van de bakvorm. Vul de beklede springvorm met het appelmengsel tot de rand. Pak het laatste stuk uitgerolde deeg en snij daar lange repen uit waar je ruitjes van maakt. Bestrijk de bovenkant van de appeltaart met een losgeklopt ei, doe er nog een beetje suiker en eventueel een snufje kaneel op. Zet de appeltaart in het midden van de oven en bak de appeltaart in ongeveer 60 minuten. Na 60 minuten kan je de appeltaart eruit halen en heerlijk smullen. Eet smakelijk, en schroom niet om de appeltaart bakken recept door te geven aan iedereen die je kent.